Om oss

Vi på Kennel Blåtassen har haft Samojedhund sedan år 2005 och sedan början arbetat aktivt med våra hundar. Det viktigaste för oss är att hundarna ska kunna vara aktiva och fungera som trevliga familjemedlemmar.

Vi som har kennel Blåtassen heter Eliza Kirgios och Benny Wik. Vi bor med sonen Julius samt våra Samojedhundar, en Isländsk fårhund och en Alaskan Husky i Skorkebo ca 1 mil utanför Sala, Västmanland. Vi driver även eget företag under namnet Skorkebo Gård (www.skorkebogard.se) med uppfödning av djur, gårdsbutik, kurser och evenemang.

Vårt samojedliv började 2005 då Eliza köpte sin första samojedvalp. Därefter har de bara blivit fler. Vi har både haft valpar och omplaceringar. Både Samojedhundar och andra raser. 2018 flyttade den första Isländska fårhunden till oss på kenneln, efter ca 8 år av längtan efter rasen! Disa, 5 år, som har haft en kull tidigare planeras föda får första kull med Isländsk fårhund! 

Elizas dragintresse började redan när Elvis var ca 1 år och när hundarna blev fler blev dragintresset större. Däremot gör vi även mycket annat med våra hundar såsom dagliga långpromenader, vandringar, klövjning, lydnad, agility, spår osv. En del av hundarna följer även med till t.ex. arbete och olika miljöer då hunden lär sig att anpassa sig till olika miljöer vilket är utvecklande för unga hundar.

Benny flyttade till gården i januari 2018 och har sedan dess varit en aktiv del av hundlivet! Benny har stor tidigare erfarenhet av hund då han har haft flertalet egna hundar genom livet, bland annat Labrador, dansk/svensk gårdshund, grand Danois mfl.  

Ett och annat evenemang åker vi på som rasklubben arrangerar. Försöker släpa oss till utställningar också men har inte blivit så många den sista tiden. Däremot hjälper vi ofta till vid olika träffar och evenemang så som Furudals träffen samt att vi under flera år har hållit i rasmontern för Samojed på Stockholms hundmässa. 

Om Eliza

Eliza är utbildad väl utbildad inom hundbeteendevetenskap och inriktar sig främst på hundens beteenden, berikning, flockliv, valputveckling och problembeteenden.

Eliza och Benny driver tillsammans företaget Skorkebo Gård (www.skorkebogard.se) där Eliza håller i bland annat kurser och utbildningar, event, djuruppfödning osv. 

Utbildningar:
HUNDuppfödareutbildning okt 2012 - Hundutbildningsgruppen
HUNDen ur olika vinklar 2013 - Hundutbildningsgruppen
HUNDkursledarutbildningen 2013 - Hundutbildningsgruppen

Vi har båda även gemensamt varit på diverse utbildningar, föredrag och liknande.

2015 - 2016 sitter i styrelsen för SPHK mälardalen. 

Benny med gårdens höns!
Benny med gårdens höns!